Tuotteet ja ratkaisut

Krispi-sovellusta käytetään kaupan kylmälaitteiden seurantaan. Selaimella käytettävän sovelluksen yksinkertainen ja selkeä käyttöliittymä näyttää yhdellä silmäyksellä koko myymälän kylmälaitteiden tilanteen ja mahdollistaa nopean puuttumisen mahdollisiin poikkeamiin.

Krispin avulla asiakas voi saavuttaa merkittävät, jopa kymmenien prosenttien säästöt kylmälaitteiden energia- ja ylläpitokuluissa. Lisäksi sovellus tehostaa kylmälaitteiden lämpötilojen seurantaa ja siten parantaa tuoteturvallisuutta, pienentää hävikkiä ja helpottaa raportointia. Euromääräiset säästöpotentiaalit ovat pienemmissä myymälöissä tuhansia ja suuremmissa myymälöissä kymmeniä tuhansia euroja vuodessa.

Asiakas voi hankkia palvelun täysin avaimet käteen -periaatteella, jolloin kokonaisuuteen kuuluu Krispi-sovellus ja pilvipalvelu, Krispi IoT-alusta sekä kylmälaitteiden optimointi.

Tuotteet

Valitse yrityksellesi sopivin vaihtoehto Krispi-tuotteistamme

Krispi Tammi background Krispi Tammi

 • Paikallinen IoT-alusta kerää tiedot ja varmistaa toiminnan myös verkkokatkosten aikana
 • Laajasti testattu ja erittäin luotettava laitteistoratkaisu.
 • Valmis alusta muille palveluille ja integraatioille

Perustushinta 2900 eur
Pienmyymälä 35 eur/kk
Supermarket 65 eur/kk
Hypermarket 99 eur/kk

Krispi Symbioosi background Krispi Symbioosi

 • Kerää tiedot asiakkaan VPN-verkon kautta
 • Ei sisällä kohteeseen sijoitettavaa erillistä IoT-alustaa
 • Tuote käyttöönotetaan kokonaan etänä

Ei käyttöönottomaksua
Pienmyymälä 57 eur/kk
Supermarket 87 eur/kk
Hypermarket 122 eur/kk

Lisäominaisuutena kiinteistön kulutusseuranta 8€ / kk / mittaus
Sisältää sähkön lämmön ja veden kulutustietojen seurannan Krispi-sovelluksella.

Hyödyt asiakkaalle

 1. Tuoteturvallisuus paranee ja raportointi helpottuu

  Kylmäkalusteiden lämpötilahistoria tallentuu automaattisesti sovellukseen, josta tietoja voi helposti hyödyntää osana omavalvontaa ja Oiva-raportointia. Lisäksi myymälän henkilökunnalle lähetetään säännöllisesti koontiraportit kalusteiden tilasta ja henkilökuntaa informoidaan mahdollisista muutoksista, jotka vaativat heidän reagointiaan. Kun lämpötilaseuranta on kunnossa, elintarvikkeiden tuoteturvallisuus paranee ja hävikki pienenee.

 2. Kylmälaitteiden ylläpitokustannukset pienenevät

  Krispi-sovelluksen avulla kylmähuoltoliike voi seurata kylmälaitteita etänä. Kun ongelmakohdat tunnistetaan ja korjataan, huoltokäynnit vähenevät ja kylmälaitteiden luotettava tekninen käyttöikä pitenee.

 3. Kylmälaitteiden energiankulutus putoaa

  Kylmälaitteiden optimoinnilla voidaan säästää sähköä jopa 10–20 %. Tyypillinen kylmälaitteiden sähkökulu supermarketissa on noin 40 000 euroa vuodessa ja säästöpotentiaali jopa 4 000–8 000 euroa. Sovelluksen avulla toimenpiteet voidaan kohdentaa suurimmat säästöt tuottaviin kohteisiin. Lisäksi jo saavutettuja säästöjä voidaan seurata ja ylläpitää.

Hyödyt

Ominaisuudet

 • Helppo selainkäyttöliittymä

  Krispi-sovellus toimii yleisimmillä selaimilla ja eri laitteilla ilman merkkirajoituksia. Sovellus koostuu kartta- ja raporttinäkymistä, joista hahmottaa selkeästi eri kylmälaitteiden lämpötilat sekä niiden ylitykset ja alitukset.

 • Karttanäkymä ja värikoodaus

  Kylmälaitteet on merkitty värikkäillä ympyröillä. Värit kertovat kylmälaitteen lämpötilan, ja kartasta hahmottaa kerralla myymälän kokonaiskuvan (punainen: lämpötilarajan ylitys eli tuoteturvallisuusriski, vihreä: turvallinen lämpötila-alue, sininen: liian kylmää eli energiahukkaa).

 • Tiedot turvassa

  Palvelimet sijaitsevat 24/7-valvotussa konesalissa Suomessa. Tietosisältö on suojattu lainsäädännön mukaisesti. Kohteen, palvelun ja käyttäjän väliset yhteydet on salattu vahvoilla salauksilla (SSL). Yleistunnuksia ei tarvita: palveluun saa henkilökohtaiset rooliin liitetyt tunnukset.

Referenssit

Krispi-sovelluksen piirissä on S-ryhmässä yli 300 kohdetta: hypermarketteja, supermarketteja, pienmyymälöitä ja liikennemyymälöitä.

S-ryhmä logo

Yritys

Krispi aloitti toimintansa vuonna 2016, kun Optiwise Oy on perustettiin. Yrityksen toiminta-ajatuksena on tuottaa kiinteistöjen kylmä- ja rakennusautomaatioiden seurantaan ja ohjaukseen ratkaisuja, jotka välillisesti pienentävät asiakkaiden energia- ja ylläpitokuluja sekä nostavat kiinteistöjen arvoa.

Krispi-sovellus aiotaan laajentaa nykyisestä kaupan kylmätekniikan seurantasovelluksesta koko kiinteistön energianhallinnan kattavaksi sovellukseksi. Kiinteistön energiankulutuksen ja olosuhteiden älykkään seurannan avulla voidaan valvoa esimerkiksi kiinteistön ilmanvaihtoa, lämmitystä, jäähdytystä ja valaistusta sekä optimoida niiden energiankäyttöä rakennusautomaation avulla tekoälyä hyödyntäen. Tavoitteena on, että kulutuksen ja olosuhteiden poikkeamiin voidaan reagoida huomattavasti nykyistä nopeammin.

Krispi Oy:n omistaa ja tuotekehityksestä vastaa Core Factory Oy.

Corefactory logo

Ajankohtaista

Optiwise on nyt Krispi

Palvelut ja kehitys jatkuvat uudella brändillä. Yhtiön siirryttyä keväällä kokonaan Core Factory Oy:n omistukseen, tuoteperhettä …

Optiwisen käyttöä laajennetaan Pirkanmaan Osuuskaupassa

Pirkanmaan Osuuskauppa on päättänyt laajentaa Optiwise-sovelluksen käyttöä kymmeneen uuteen markettiin. Uudet kohteet ovat Prismoja, S-marketteja, Sale-myymälöitä …

Energiamanageroinnin digitalisoinnista merkittävät säästöt

Miten alentaa ilmastopäästöjä ja pienentää kiinteistöjen energiakuluja? Yhden vastauksen tarjoaa energiamanagerointi ja sen digitalisointi, jolla voidaan …

Ota yhteyttä

map


Marko Vornanen
Tuotepäällikkö
+358 50 550 9299
etunimi.sukunimi@corefactory.com

Juho Jakka
CEO
+358 50 535 4208
etunimi.sukunimi@corefactory.com