Optiwisen tekoäly analysoi kylmälaitteita

main image

Optiwise-sovellukseen on kehitetty tekoäly, joka analysoi kylmälaitteiden lämpötilatietojen perusteella toimivatko laitteet oikein. Tekoäly osaa muun muassa tunnistaa poikkeavat lämpötilaylitykset ja -alitukset tai kylmälaitteen sulatuksiin liittyvät ongelmat. Tekoälyn antaman ilmoituksen perusteella kylmähuoltoliikkeen tai energiamanagerin asiantuntija voi selvittää ongelman aiheuttajan ja tehdä korjaavat toimenpiteet.

OPTIWISEN AVULLA energiamanageroinnin tehokkuutta on jo aiemmin saatu parannettua merkittävästi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että yksi asiantuntija voi hallinnoida joidenkin kymmenien kiinteistöjen sijasta selvästi yli sataa kiinteistöä. Toiminta tehostuu entisestään, kun toiminnassa päästään hyödyntämään tekoälyn suorittamaa tiedon analysointia.

Neuroverkkoihin perustuva tekoäly on kehitetty Core Factory Oy:n ja EcoReal Oy:n asiantuntijoiden välisenä yhteistyönä. Optiwise-sovellusta käytetään kaupan kylmälaitteiden lämpötilojen seurantaan yli 250 kohteessa: hypermarketeissa, supermarketeissa, pienmyymälöissä ja liikennemyymälöissä. Sovelluksen suurimmat käyttäjät ovat HOK-Elanto ja Pirkanmaan Osuuskauppa. Kaikkiaan sovellukseen kerätään tietoja yli 12 000 kylmälaitteesta.

TEKOÄLYN KEHITYS on osa Optiwise Oy:n hanketta energiamanageroinnin digitalisoimiseksi. Hankkeeseen on myönnetty rahoitusta KIRA-digistä, joka vauhdittaa kiinteistö- ja rakentamisalan digitalisaatiota. Hallituksen kärkihankkeessa ovat mukana ministeriöt, kunnat ja KIRA-foorumi. Tavoitteena on avoin ja yhteentoimiva rakennetun ympäristön tiedonhallinnan ekosysteemi.

Optiwise Oy on perustettu vuonna 2016 ja sen toiminta-ajatuksena on tuottaa kiinteistöjen kylmä- ja rakennusautomaatioiden seurantaan ja ohjaukseen ratkaisuja, jotka välillisesti pienentävät asiakkaiden energia- ja ylläpitokuluja sekä nostavat kiinteistöjen arvoa.

Lisätietoja: Optiwise Oy, Juho Jakka 050 535 4208

Optiwise-sovellus helpottaa kylmälaitteiden seurantaa ja raportointia HOK-Elannon yli 180 myymälässä

Lue lisää

Energiamanageroinnin digitalisoinnista merkittävät säästöt

Lue lisää